Nakon učestalih pritužbi građana i dopisa od strane općinske uprave vezano za organizaciju zdravstvene zaštite u općini Dvor, održan je sastanak s ciljem razjašnjenja uzroka i pokušaja rješavanja uočenih problema.

Sastanku su prisustvovali, uz domaćina, načelnika Općine Nikolu Arbutinu, Ankica Grubišić, ravnateljica Doma zdravlja Sisak, Darko Srbljanin, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje u Sisačko-moslavačkoj županiji i Andrej Butorac, voditelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje- područne službe Sisak.

 

Kao primarni problem istaknut je nedostatak liječnika u jednoj od ordinacija primarne zdravstvene zaštite. Na natječaj se nitko ne javlja a problem se povećava u vrijeme godišnjih odmora kada je jako teško organizirati rad i u ordinacijama koje imaju liječnike. Pročelnik je istakao da raspored mora biti napravljen tako da liječnik bude uvijek dostupan, osim kada hitno mora izaći na teren.

Pojašnjeno je i kako je riješena zaštita žena i djece. Ginekolog će u Dvor dolaziti tri puta tjedno iz Siska a pedijatar iz Kutine dva puta mjesečno.

Dogovoren je i novi sastanak u rujnu s ravnateljem Hitne medicine.