Povodom Dana Općine Dvor, 21. rujna – Međunarodni dan mira, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Dvor. Iz poznatih razloga, COVIDA 19, svečana sjednica je održana uz smanjen broj uzvanika i pridržavanje epidemioloških mjera.

Načelnik Nikola Arbutina i predsjednik Vijeća Stjepan Buić, pozdravili su sve prisutne i zahvalili se što su došli na svečanu sjednicu Općinskog Vijeća Općine Dvor.

Na početku, načelnik je podsjetio da je ovo bila izborna godina i još jednom se zahvalio svojim sugrađanima na ukazanom povjerenju da Općinu vodi po četvrti put.
Tom prilikom se zahvalio i svima koji su pomogli na bilo koji način, nakon razornog potresa koji se pogodio naše područje.

Podsjetio je na projekte koji su realizirani. U zadnje tri godine u planovima prioritet je bio na vodoopskrbi. Do kraja godine završiti će se vodovod Kozibrod – Hrv. Kostajnica, u ovoj godini osigurano je 3.500.000 kn, a ukupna investicija iznosi 14.614.912 kn bez PDV-a, i ukupno će biti izgrađeno 10 km magistralnog cjevovoda i 5 km sekundarnog  cjevovoda i kućni priključci.
Investiciju financiraju Hrvatske vode sa 90 % i Općina sa 10 %. Završetkom ovog cjevovoda  naselja Volinja i Kuljani će dobiti vodu i stvoriti će se pretpostavke da naselje Kozibrod pa i ostala naselja prema Dvoru dobiju vodu. Također se izvodi zamjena starog vodovoda od Dvora do naselja Donji Javoranj, u dužini 5,8 km ugovorene vrijednosti 4.229.143 kn. Kroz program smanjenja gubitka vode, zamijenjene su dvije pumpe na kopanom bunaru u Unskom polju, izrađena je telemetrija, novi zamjenski bunar B4, i do kraja mjeseca će biti ugovorena prva faza zamjene starog cjevovoda u naselju Matijevići, kroz ovaj program je osigurano 1.900.000 kn bez PDV-a, od čega 80% financiraju Hrvatske vode a 20 % Općina.

U ovoj godini, ugovorena je vrijednosti projekata u iznosu od 18.500.724 kn.

Radilo se i na izradi projektne dokumentacije, izrađeni su Glavni projekti : za sanaciju zatvorenog odlagališta komunalnog otpada Ćore, za pročistač otpadnih voda, za uređenje ulica u Dvoru, za izgradnju vodovoda Vanići – Trgovi, rekonstrukciju i opremanje Kulturnog centra koji je kandidiran na Mjeru 7.4.1.

Dan Općine su čestitali i uveličali svojim prisustvom načelnici drugih općina  i dožupani Karlovačke županije Dejan Mihajlović i Sisačko – Moslavačke županije Mirjana Oluić, te izaslanik župana Sisačko – Moslavačke županije Mihael Jurić.

opcina dvor dan opcine