bartulja1Nastavljajući dobre kontakte iz dosadašnjeg perioda, Općina Dvor je i ove godine uputila svoje predstavnike u Žminj, na tradicionalnu 5. pučku feštu “Bartulja 07” koja se odvijala nizom događanja od 22.-25.08. 2007. godine.

I ove godine su učešće na gospodarskom sajmu uzeli članovi PU “Kesten-Dvor” koji su izlagali kontinentalne sorte meda i pčelarsku opremu. Mnogi posjetitelji, kojima je podjeljeno oko 500 uzoraka meda, vrlo pohvalno su se izrazili o kvaliteti našeg meda; prema očekivanju, kestenov je med ostavio odličan dojam i vrlo lijepo je prihvaćen od svih koji su ga kušavali.

Posebna atrakcija za posjetitelje, a naročito za djecu, predstavljao je “apisarij” Arbutina Dragoljuba. Štand je posjetio i Saborski zastupnik Lino Červar s delegacijom Istarske županije, kojima je tom prilikom uručen prigodni dar.

Na otvorenom turniru u gađanju glinenih golubova učešće su uzeli članovi LD “Jelen” iz Divuše; gospoda Nikola Mlađenović i Zvonimir Knežević su imali vrlo zapažen nastup  na zaista  masovnom turniru.

U mnogobrojnim prigodama dogovoreni su i daljnji kontakti i zajedničke aktivnosti koje bi trebale biti obostrano korisne.